17 de Maig, Dia Mundial del Reciclatge

17/05/2020

Operadors de la indústria en general i de la industria alimentaria en compliment de les lleis autonòmiques en matèria de residus, reciclatge i reducció de plàstic. Consultoria i Assessoria.

Avui, 17 de Maig, se celebra el Dia mundial del reciclatge, declarat per la UNESCO.

L’objectiu d’aquest dia és recordar l’estratègia de Reduir, Reutilitzar i Reciclar, que busca reorientar el comportament de tots els ciutadans per millorar el medi ambient, ja que cada cop que reciclem evitem l’acumulació de recursos naturals i allargant la vida útil dels materials. Alhora, estalviem recursos naturals, matèries primeres i energia.

El paper de la indústria en el camp del reciclatge té un abast molt ampli i múltiples perspectives. D'una banda, cal destacar la importància d'introduir criteris mediambientals en el disseny dels productes i la seva producció. Per tant, es pretén no només per millorar els processos, sinó especialment per reduir l'impacte dels productes processats, tant en la seva vida útil i després d'ella; s'augmenten les matèries primeres més segures i, en alguns casos, es fan servir materials de reciclatge, i s'incrementa la probabilitat de reciclar i/o reutilitzar. D'altra banda, la indústria és un dels principals protagonistes de l'establiment de sinergies que han de possibilitar l'impuls de la demanda de matèries primeres i productes recuperats, i, en conseqüència, la consolidació dels mercats d'aquests materials.

Tots podem ajudar a pal·liar les conseqüències d'aquest repte. Però, en particular, són els professionals de la indústria alimentària i l'autoritat competent, mitjançant la implementació de la legislació, que ha de liderar aquestes accions.

Si ets un operador de la cadena de subministres d'aliments, t'assessorem sobre quines són les normatives d'aplicació i les millors estratègies per continuar la teva activitat contribuint a la preservació de la sostenibilitat i el compliment de la llei.