Ajuts per als centres d'activitats marítimes

22/08/2020

El Departament d'Agricultura convoca 750.000 euros en ajuts per als centres d'activitats marítimes afectats per la davallada d'activitat a causa de la COVID19

S’hi poden acollir els centres nàutics i d’immersió i acadèmies inscrits als registres de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims que acreditin unes pèrdues del 20% o superiors a causa de la pandèmia

L’import d’aquests ajuts prové del pressupost del Departament d‘Agricultura i s’emmarca en el seu compromís amb l’Economia Blava de Catalunya

Embarcacions d'esbarjo
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, mitjançant la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, ha convocat 750.000 euros en ajuts destinats a operadors de Centres d’Activitats Marítimes per compensar les despeses de manteniment de les empreses i les tasques d’adequació a la situació de la COVID19.

Els ajuts van destinats als centres nàutics i d’immersió i acadèmies nàutiques inscrits als registres de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims abans del 31 de desembre de 2019 i que aquesta campanya hagin tingut unes pèrdues superiors al 20% en relació amb anys anteriors. Les bases de la convocatòria es poden consultar a l’enllaç següent: https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/8190/1807611.pdf.

L’import de l’ajut s’estableix en un màxim de 2.500 euros per beneficiari. La sol·licitud s’ha de presentar fins el 15 de setembre exclusivament per mitjans electrònics a través de la pàgina web http://seu.gencat.cat.

L’import d’aquesta subvenció prové del pressupost del Departament d’Agricultura i s’emmarca en el seu compromís amb l’Economia Blava de Catalunya. D’aquesta manera, el Departament vol reconèixer els serveis que els centres d’activitats marítimes ofereixen a la població com a activitats de natura que aporten benestar i salut a la ciutadania a més de constituir un sector econòmic rellevant en el context de l’economia blava a Catalunya.

Les activitats nàutiques i subaquàtiques es consideren activitats d’estiu, tot i que habitualment la temporada s’allarga més enllà, de març a octubre, gràcies a la bona climatologia però també al fet de ser activitats arrelades al territori amb una demanda local molt important.

L’oferta d’aquests centres és molt diversa, des de batejos, cursos i sortides d’immersió per a la descoberta dels nostres rics ecosistemes marins fins a les  modalitats de surf o vela o sortides a navegar en família per conèixer el nostre litoral des d’una perspectiva diferent, i es reparteixen arreu del territori i litoral català adequant-se a les característiques de cada zona.

El confinament que es va decretar a mitjans març més les limitacions posteriors en les fases de reincorporació a la normalitat han reduït a la meitat la temporada 2020 per a aquests sectors econòmics, a més de la davallada de demanda per part de la població local i la caiguda en picat del turisme, també usuari d’aquests serveis. Això fa que els centres estiguin passant moments crítics que  poden posar-ne en risc la continuïtat d’alguns.

Nota de premsa

 

Informació addicional