Disseny d’un eficaç Pla de contingència anti COVID per a menjadors col·lectius / escolars

16/09/2020

Durant aquest curs la volta al col·legi i centres educatius està plena d’incertesa  a causa de la pandèmia que vivim. Una de les qüestions que més inquietuds genera és la seguretat en el servei de menjador escolar.

Apliquem les millors estratègies per a un PLA DE CONTINGÈNCIA fet a mida per a mesures bàsiques i concretes per a una volta al col·legi segura.

El coronavirus es transmet principalment de persona a persona per via aèria i, segons estudis recents, és probable que també ho faci a través del contacte amb superfícies contaminades.

Així doncs, el Pla de contingència es centra en mesures aplicades en tot l’espai on es desenvolupa el servei de menjador,  bàsicament els 4 següents pilars:

  1. Mantenir una distància de seguretat de, almenys, 1,5 metres entre persones, per evitar que les petites gotes que s’expulsen en tossir, esternudar o parlar puguin contagiar a unes altres.
  2. Ventilació. En els llocs tancats, el risc que es propagui el virus és major que a l’aire lliure, així que és recomanable ventilar les estades amb freqüència.
  3. Neteja i desinfecció freqüent i eficaçde mans, utensilis i superfícies.
  4. Responsabilitat personal.

 

Per al punt 1:  apliquem les millors estratègies per a l’organització del menjador, (organització de torns, distribució de grups bombolla, habilitació de altres espais, i l’ aplicació de altres mesures complementaries).

Per al punt 2: contem amb un equip d’enginyers especialitzats en la verificació de la eficiència de sistemes de ventilació en espais tancats.

Per al punt 3: revisem i adaptem el pla de neteja i desinfecció  per a reforçar-lo.

Per al punt 4: reforcem el Pla Formatiu en matèria de Seguretat Alimentària i en matèria de coneixement del nou risc sanitari associat a la pandèmia.

 

Assessorem per una volta al col·legi segura!