EL REGISTRE D’INDÚSTRIES AGRÀRIES I ALIMENTÀRIES DE CATALUNYA JA ES POT TRAMITAR TELEMÀTICAMENT

20/07/2020

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ja ha implementat el tràmit telemàtic del Registre d’Indústries Agràries i Alimentàries de Catalunya (RIAAC). Aquest Registre té com a finalitat poder disposar, de manera permanent i actualitzada, de tota la informació per a dur a terme una política de gestió i de foment de les indústries agràries i alimentàries. S’inscriu en el RIAAC les indústries d’activitats agràries, alimentàries, forestals, i de la pesca ubicades a Catalunya.

El tràmit per a la inscripció / modificació del RIAAC es feia fins ara de manera presencial a través de les Oficines de Gestió Empresarial (OGE). Però en motiu de la situació excepcional provocada per la COVID-19, les esmentades oficines es van tancar temporalment. Per això, per a tramitar el RIAAC, i de manera provisional, calia presentar la sol·licitud i la documentació pròpia del tràmit RIAAC per internet, a través d’una petició genèrica. Aquest fet generava molts problemes de tramitació, i va accelerar la preparació del seu tràmit telemàtic.

Finalment, ara ja està implementat el tràmit telemàtic del RIAAC.  Així, a partir d’ara les empreses ja no poden tramitar el RIAAC de manera presencial, s’haurà de fer sempre per tràmit telemàtic.

Alhora, s’ha simplificat el contingut del formulari, i un dels aspectes importants a tenir en compte és el que fa referència a la documentació tècnica:

Font: GOVERN.CAT  Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació