Nova actualitzacio de la guia professional de tramitació de l'autoconsum

20/07/2020

Guia professional de tramitació de l'autoconsum (Actualitzada Juliol 2020)

En aquesta Guia es descriuen els passos necessaris per a la tramitació d'instal·lacions de generació elèctrica en autoconsum de qualsevol de les modalitats previstes en la normativa, tant per a instal·lacions d'autoconsum individual, com per a instal·lacions en autoconsum col·lectiu. Està dirigida a el públic en general, però més específicament a les empreses instal·ladores de sistemes d'autoconsum.

Actualitzada juliol 2020: En aquesta versió de la Guia, es destaquen les noves possibilitats que s'obren a l'autoconsum gràcies a l'autoconsum col·lectiu a través de xarxa, que si es connecta a la xarxa interior d'un dels consumidors associats i els consums auxiliars són menyspreables permetrà que aquests accedeixin a sistema de compensació simplificada.

A més s'amplien els exemples de compensació per incloure aquestes opcions a través de xarxa i es completen alguns procediments i recomanacions.

S'incorporen els últims procediments administratius engegats per les comunitats autònomes per autoritzar i legalitzar les instal·lacions d'autoconsum, gràcies a la col·laboració de EnerAgen i de les comunitats autònomes.