Nova guia per a l'elaboració del llibre de l'edifici existent

29/12/2021

El  Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha presentat la Guia per a l'elaboració del Llibre de l'Edifici Existent, elaborada per l'Institut de Ciències de la Construcció Eduardo Torroja-CSIC, entre altres agents. El document desenvolupa un dels annexos establerts en el Reial decret 853/2021, pel qual es regulen els programes d'ajuda en matèria de rehabilitació.

Una de les principals funcions d'aquest Llibre de l'Edifici Existent és informar les comunitats de propietaris i usuaris dels avantatges que es podrien aconseguir en l'edifici o habitatge amb l'execució de les actuacions de rehabilitació i perquè siguin capaces d'interpretar quina és la foto fixa del seu edifici, així com el marge de millora que tenen amb l'aprofitament de les ajudes vigents en aquest moment. A més, es tracta d'un instrument per a impulsar les ajudes procedents dels fons Next Generation EU destinades a la rehabilitació d'habitatges

El Llibre de l'Edifici Existent té com a principal avantatge que és prestacional, ja que permet als tècnics buscar les solucions òptimes per a cada tipus d'immoble. Es tracta d'una eina útil ja que explica el potencial de millora que té l'edifici i les propostes d'actuacions que cal realitzar tant des del punt de vista energètic com d'accessibilitat. A més, amb la finalitat de donar aquesta informació de la forma més útil possible, s'han inclòs en el manual comentaris, exemples i advertiments al text normatiu.