Oberts els ajuts per comprar conductímetres per cisterna o bassa

24/09/2020

Professionalització en el camp. T’ajudem en la tramitació de la sol·licitud dels ajuts per a l’adquisició i instal·lació d’equips per a la millora de la gestió agrària i mediambiental dels purins. Termini fins el proper 15 d’octubre de 2020.

Amb l'entrada en vigor de Reial Decret 980/217, un dels canvis que més afectat als agricultors i ramaders ha estat l'obligació de substituir els mètodes tradicionals d'aplicació de purins, com, per exemple, els sistemes de plat o ventall i canó. Actualment s'han d'usar sistemes que en els que es redueixi l'emissió d'amoníac i altres gasos nocius a l'atmosfera.

En l'actualitat tot el que envolta la gestió de purins està canviant molt ràpidament i tota empresa o particular que es dediqui a aquesta activitat, ha de pensar ja no només a la normativa actual sinó, en els elements i sistemes que poden possibilitar una aplicació de purins com a fertilitzant més eficient i mediambientalment responsable tals com:

  • conductímetres
  • cabalímetres

Ja s’ha obert el termini per sol·licitar els ajuts de mínims a l'adquisició i instal·lació d'equips de mesura de la concentració de nutrients i/o equips electrònics de dosificació.  

L’objectiu dels ajuts és subvencionar l’adquisició i instal·lació dels següents d’equips per millorar la gestió agrària i mediambiental dels purins: 

-Equips de mesura de la concentració de nutrients, en cisternes d’aplicació de purí, o en basses de purí (conductímetres o NIR).

 

Font:Instalación conductímetro y lector en equipo Rigual

 

-Equips electrònics de dosificació de l’aplicació de purins, en cisternes d’aplicació de purí (cabalímetre + conductímetre).

Font: Instalación de caudalímetro en equipo Rigual

 

Aquests equips permetran a les explotacions ramaderes conèixer el contingut de nutrients dels purins i poder aplicar la dosi adequada als camps de conreu per aconseguir una òptima fertilització. 

 

Font: DARP